I 2023 så vi en betydelig stigning i antallet af nyuddannede inden for erhvervsuddannelser. Denne tendens afspejler det voksende behov for faglært arbejdskraft i forskellige sektorer såsom byggeri, produktion, teknologi og serviceindustrien.

De nye erhvervsuddannede for 2023 udviser en imponerende diversitet i deres færdigheder og specialiseringer. Fra elektrikere og smede til IT-teknikere og kokke, har disse nyuddannede tilegnet sig de nødvendige kompetencer til at træde ind på arbejdsmarkedet med tillid og ekspertise.

En bemærkelsesværdig udvikling er den stigende interesse for erhvervsuddannelser blandt unge mennesker. Dette kan tilskrives flere faktorer, herunder øget opmærksomhed på værdien af praktisk færdighedstræning, muligheden for hurtigere jobplacering efter endt uddannelse og den generelle anerkendelse af, at faglært arbejdskraft udgør en væsentlig del af økonomien. Derfor afholdt vi på Haaning Collection I Bagsværd, sammen med Gladsaxe Kommune denne sammenkomst for de nye færddiguddannede.

Torkild Hansen afholdt denne fremragende tale for alle de fremmødte

"Kære alle

Det er med stor glæde, at jeg står her i dag som medlem af Gladsaxe Håndværkerforening en del af SMV danmark (Hvem er de) for at fejre jer, der har afsluttet en erhvervsuddannelse i 2023. Det er en ære at være her og få muligheden for at hylde jeres store bedrift. Specielt når man selv tilbage i 1987 tog en erhvervsuddannelse inden for Handel og Kontor, i dag er jeg salg og marketingdirektør for Phønix Tag materialer.

Først og fremmest vil jeg gerne sige tillykke! Tillykke med at have gennemført en rejse fyldt med hårdt arbejde, læring og personlig udvikling. Det kræver styrke og mod at gå den vej, I har valgt, og I har bevist, at I har, hvad der skal til for at opnå jeres mål.

I dag er en aften, der er dedikeret til jer og jeres succes. 

Vi er her for at fejre jeres sejre, jeres opnåede færdigheder og den viden, I har tilegnet jer gennem jeres uddannelse. I er ikke bare færdige med en uddannelse; I har også skabt jer selv en stærk grundsten til en fremtid fyldt med muligheder og succes. I ser nu ind i en fremtid hvor alle fagbrancher råber på flere hænder, og I ser derfor ind i en fremtid hvor fremtiden er lys, så med vilje flid og gåpåmod, samt at ville gøre en forskel, ikke kun for Jer selv og for andre og vores samfund, så skal det nok gå jer god. 

I fremtiden skal man være forandrings parat, og klar til at se nye muligheder, det betyder også, at fordi man har taget en uddannelses ikke nødvendigvis er for resten af livet.

Jeg vil også gerne takke Gladsaxe Byråd for at arrangere denne særlige aften til ære for jer. Det er et smukt tegn på anerkendelse og værdsættelse af jeres indsats og resultater. Det viser, at jeres arbejde ikke er gået ubemærket hen, og at I er værdsat af samfundet omkring jer.

 Jeg vil opfordre jer alle til at nyde aftenen fuldt ud. Lad os fejre sammen, dele historier og skabe minder. Lad os løfte glasset for jeres fremtidige succeser og for alt det, I har opnået hidtil. Og lad os ikke glemme at takke dem, der har støttet jer på vejen - familie, venner, lærere og mentorer, som har været der for jer gennem tykt og tyndt.

Til sidst vil jeg gerne minde jer om, at jeres rejse ikke slutter her. Det er blot begyndelsen på noget endnu større. Bliv ved med at drømme stort, sæt jer ambitiøse mål, og lad jeres passion og engagement være jeres kompas i livet. Og husk at være Jer selv. 

Tak fordi jeg fik lov til at være en del af denne særlige aften. Lad os skabe nogle fantastiske minder sammen, og lad os fejre jer og alt det, I har opnået. Tillykke endnu en gang, og held og lykke på jeres fremtidige rejse, i får nu en erkendelighed i form af en glasskulptur fra Gladsaxe håndværkerforening.

 Den vil vi overrække nu 

Tak."

Alt i alt tegner 2023 et billede af et stærkt og dynamisk team af erhvervsuddannede, der er klar til at bidrage til væksten og innovationen i forskellige brancher rundt omkring i verden. Med deres solide faglige baggrund og passion for deres håndværk er de klar til at forme fremtiden for arbejdsmarkedet på en positiv måde.

I kan se flere billeder fra aftenen i galleriet her Galleri Haanings nye erhvervsuddannedeHold i dag

Nyheder

Sponsorer

Instagram